Pasta ze słonecznika

1

Czasami zamawiam kilka słoiczków pasty ze słonecznika do pieczywa. Domowa, może z większą ilością drobinek ziaren, ale świeża i pyszna.

Kto lubi łuskać świeże słoneczniki, wielką radość będzie miał z pasty ekologicznej od początku do końca!

 

mały słoiczek

Pasta ze słonecznika

składniki:

– 3/4 szklanki ziaren słonecznika (mogą być wcześniej uprażone), 6-7 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny

– sól morska, świeżo mielony pieprz czarny/ kolorowy/ cayenne

przygotowanie:

Ziarna słonecznika namocz w 1/2 szklanki ciepłej wody przez 30 minut. Odciśnij na sitku.

Po tym czasie wszystkie składniki połącz dobrze blenderem i doprawiając do smaku.

Podawaj z grzankami.

Smacznego!

_DSC8855_Snapseed

_DSC8859_Snapseed

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
12 października 2017

Chlebek bananowy bez jajek

bez jajek, bez mleka, bez orzechów, bez soi, ciasta, wegańskie
Zobacz więcej
18 sierpnia 2012

Kruche: pleśniak

ciasta
Zobacz więcej
23 kwietnia 2012

Całkiem czekoladowo

torty
Zobacz więcej
There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011