Chrupiąca sałata w prostym połączeniu. Do całości wystarczą dwa ekologiczne jajka i kawałek dobrego pieczywa by schrupać lekkostrawną ucztę na kolację lub śniadanie.
Sałata rzymska z suszonymi pomidorami
i nie tylko
składniki:
– mała główka sałaty rzymskiej, kilka suszonych pomidorów w oleju, czarne oliwki, 2 ugotowane jajka
– podprażone na suchej patelni płatki migdałowe
– oliwa, pieczywo
wykonanie:
Sałatę dokładnie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Porwij na kawałki. Ułóż na talerzu, skrop oliwą.
Pomidory pokrój w paski. Sałatę uwieńcz pomidorami, oliwkami, połówkami jajek i posyp chrupiącymi płatkami migdałowymi.
Podawaj świeżą z pieczywem.
Smacznego!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
I jak nie czekać na Wielkanoc! 😀