Książka dedykowana przede wszystkim entuzjastom słodkości, którzy w swojej diecie rezygnują nie tylko glutenu, ale też jajek, mleka czy cukru. Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, takie jak uniwersalna mieszanka mąki czy roślinne zamienniki, ale też dużo więcej: ciasta, ciasteczka, łatwe desery czy rozpustne torty. Książka została podzielona względem pór roku, a każdy rozdział zawiera takie części jak: na co dzień, dla malucha, na szybko i specjalne okazje. Przepisy przeplatają się z poradami, opowiastkami oraz historiami czytelników bloga.
(2017, okładka zintegrowana, 219 stron)
Książka zawiera 79 przepisów tworzących bogate menu na cały dzień. Poza inspiracjami na śniadania, obiad czy kolacje, znajdziesz tutaj również rozdziały poświęcone pieczywu i słodkościom. Ten debiutancki przepiśnik cały czas cieszy się dużym powodzeniem dlatego jeszcze w tym roku ukaże się jego drugie wydanie.
(2015, okładka miękka, 189 stron)