Tak jak już pisałam jakiś czas temu, bezy robię dość często ponieważ nie zawierają ani grama mąki, a dla bezglutenowców to układ idealny. Jednak muszę przyznać, że długo nie umiałam zrobić ich klasycznej wersji. Lepiej wychodziły mi torty, bezy przekładane lub po prostu te z dodatkami.
0
Kto nie zna tego smaku? Świetne, delikatnie ciągnące, karmelowe cukierki.
1
Lubię czasami przepisy trudne, z których wykonanie czegoś to prawdziwe wyzwanie. Jednak niekiedy mam ochotę też zrobić coś łatwego i szybkiego. Dobrze jest mieć przynajmniej kilka takich sprawdzonych, ekspresowych i zawsze dających dobry efekt, receptur.
0
Lato, to dla mnie czas owoców. Truskawki, czereśnie, maliny, porzeczki, śliwki, jagody i… pierwsze jabłka! Zieloniutkie papierówki. Co za tym idzie? Pachnąca szarlotka.
3
Czyli tiramisu! Muszę przyznać, że do niedawna nie przepadałam za tym deserem. Owszem, mogłam zjeść kilka łyżeczek, ale nie było to dla mnie nic rewelacyjnego, chociaż wszyscy w koło się zachwycali. Pewnie nie robiła bym go często gdyby nie fakt, że…
0
Gdyby ktoś spytał mnie, czego przygotowanie sprawia mi największą przyjemność, na dzień dzisiejszy odpowiedziałabym: TORTY. Ostatnio pokochałam je piec. Najbardziej podoba mi się to, że można ich przygotować nieskończoną ilość wersji. Tyle smaków masz do wyboru…
0