Puchate, bułki zawijane z twarożkiem. Całość jak najbardziej świątecznie podkręcona pomarańczą. Drożdżówki na pewno nie obrażą się też za dodatek płatków migdałowych czy rodzynek.
0
Chrupiąca sałata w prostym połączeniu. Do całości wystarczą dwa ekologiczne jajka i kawałek dobrego pieczywa by schrupać lekkostrawną ucztę na kolację lub śniadanie.
0
Wielkanoc w tym roku zapowiada się pięknie. Tęsknię za tą z dzieciństwa, kiedy w leciutkich pantofelkach biegło się z malutką święconką w rączkach uważając by ani jedno delikatne i wybarwione jajko nie wypadło na chodnik. Było ciepłe i prawdziwie wiosenne powietrze… I chociaż w te dni ważniejsza jest tradycja i rodzina w jednym miejscu, wolałabym […]
0
Konkurencja dla słodkiego kremu z daktyli, tym razem w centrum zainteresowania awokado!
0
Idealne pod każdym chyba względem, bez gotowych mieszanek, z dobrej jakości mąką naturalnie bezglutenową i kawałkami czekolady.
7
Najpiękniejsza pora roku już na progu. Moc pomysłów kołacze się po głowie, czas pędzi szybciej niż kiedykolwiek. Na rozpoczęcie wiosny sycący, pyszny chlebek słodzony wyłącznie owocami.
2
Wymarzony deser z ukochanych daktyli. Zupełnie wegański, bezmleczny, bezjajeczny, bez kakao. Karob nadaje pięknego karmelowego koloru i jeszcze lepszego, oryginalnego smaku. W daktylach za to kryje się prawie wszystko czego potrzebujesz by zaspokoić swoją słodką stronę apetytu. Pyszny shake gdy na przełomie zimy i wiosny, za oknem wielkie krople deszczu.
0
To moja druga próba. Pierwsza za czasów poprzedniego blendera, z kremem z orzechów była na tyle dobra by pokusić się o kolejną, lepszą wersję. Marzyłam o idealnym, aksamitnym rozwiązaniu dzięki któremu niewtajemniczony nie będzie miał wątpliwości co do składników „tiramisu? na pewno mascarpone i jajka!”
1