Rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałowymi

2 kwietnia 2014 , In: bez cukru, bez mleka, bez soi, sałatki
0

Chrupiąca sałata w prostym połączeniu. Do całości wystarczą dwa ekologiczne jajka i kawałek dobrego pieczywa by schrupać lekkostrawną ucztę na kolację lub śniadanie.

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami

i nie tylko

składniki:

– mała główka sałaty rzymskiej, kilka suszonych pomidorów w oleju, czarne oliwki, 2 ugotowane jajka

– podprażone na suchej patelni płatki migdałowe

– oliwa, pieczywo

wykonanie:

Sałatę dokładnie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Porwij na kawałki. Ułóż na talerzu, skrop oliwą.

Pomidory pokrój w paski. Sałatę uwieńcz pomidorami, oliwkami, połówkami jajek i posyp chrupiącymi płatkami migdałowymi.

Podawaj świeżą z pieczywem.

Smacznego!

IMG_3981_Snapseed

1079287_692722667419895_739849929_n

    • Ewa
    • 2 kwietnia 2014
    Odpowiedz

    I jak nie czekać na Wielkanoc! 😀

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011