Słyszałam, że w weekend mają nas nawiedzić straszliwe upały, przygotowałam się zaopatrując w kilogram lodu, owoce, miętę i tonik.
W szklance upycham plasterki, listki, lód i zalewam wodą, zieloną herbatą albo bulgoczącym tonikiem. Mi odpowiada jego gorzkawy posmak, a kto nie lubi może użyć wody gazowanej i syropu przygotowanego na bazie rozpuszczonego cukru.
Do dzieła!
2 szklanki
Lemoniada malinowo- arbuzowa
składniki:
– 500 ml schłodzonego toniku
– kawałki arbuza
– garść malin
– 6-8 kostek lodu
wykonanie:
W szklankach ułóż na przemian plasterki arbuza, lód, maliny i zalej tonikiem. Możesz też wszystkie składniki umieścić w zamkniętej butelce czy słoiku, wstrząsnąć i odstawić do lodówki aby owoce puściły sok. Dla zwiększenia intensywności smaku dodaj na dno szklanek po 2 łyżki syropu z malin.
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Super pomysl na ochlode w te gorace dni! Musze koniecznie sprobowac!!