Pasta ze słonecznika

1

Czasami zamawiam kilka słoiczków pasty ze słonecznika do pieczywa. Domowa, może z większą ilością drobinek ziaren, ale świeża i pyszna.

Kto lubi łuskać świeże słoneczniki, wielką radość będzie miał z pasty ekologicznej od początku do końca!

 

mały słoiczek

Pasta ze słonecznika

składniki:

– 3/4 szklanki ziaren słonecznika (mogą być wcześniej uprażone), 6-7 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny

– sól morska, świeżo mielony pieprz czarny/ kolorowy/ cayenne

przygotowanie:

Ziarna słonecznika namocz w 1/2 szklanki ciepłej wody przez 30 minut. Odciśnij na sitku.

Po tym czasie wszystkie składniki połącz dobrze blenderem i doprawiając do smaku.

Podawaj z grzankami.

Smacznego!

_DSC8855_Snapseed

_DSC8859_Snapseed

There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011