Gęsta, aromatyczna, szczypiąca w gardło. Czekolada na trzaskające mrozy i mniejsze lub większe smutki.
2 porcje
Gorąca czekolada z chilli:
Potrzebne składniki:
-tabliczka gorzkiej czekolady (100 g), 150 ml mleka, 1 łyżka cukru, 1/4 łyżeczki chilli
-2 łyżeczki bitej śmietany, szczypta chilli
Sposób przygotowania:
Mleko z kostkami czekolady i cukrem zagotuj w rondelku ubijając trzepaczką. Dodaj chilli.
Przelej do kubków. Podawaj niezwłocznie ze śmietaną i szyptą chillli.
Smacznego!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Na pewno zrobię, musi być przepyszna!
Jakie proste! Szkoda że niezbyt dietetyczne, ale i tak nie ma siły, muszę to mieć 😉 (zrobić).