Słodko, ostro

9 grudzień 2012 , In: napoje
0

Gęsta, aromatyczna, szczypiąca w gardło. Czekolada na trzaskające mrozy i mniejsze lub większe smutki.

2 porcje

Gorąca czekolada z chilli:

Potrzebne składniki:

-tabliczka gorzkiej czekolady (100 g), 150 ml mleka, 1 łyżka cukru, 1/4 łyżeczki chilli

-2 łyżeczki bitej śmietany, szczypta chilli

 Sposób przygotowania:

Mleko z kostkami czekolady i cukrem zagotuj w rondelku ubijając trzepaczką. Dodaj chilli.

Przelej do kubków. Podawaj niezwłocznie ze śmietaną i szyptą chillli.

Smacznego!

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
24 październik 2012

Do herbaty: babeczki ze śliwkami

babeczki i ciastka
Zobacz więcej
27 październik 2012

Jabłkowe popołudnie

ciasta
Zobacz więcej
14 maj 2012

Efekt tiramisu…

desery
Zobacz więcej
  1. Na pewno zrobię, musi być przepyszna!

  2. Jakie proste! Szkoda że niezbyt dietetyczne, ale i tak nie ma siły, muszę to mieć 😉 (zrobić).

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

[instagram-feed]

Blog roku 2011

Blog roku 2011