Słodko, ostro

9 grudnia 2012 , In: napoje
0

Gęsta, aromatyczna, szczypiąca w gardło. Czekolada na trzaskające mrozy i mniejsze lub większe smutki.

2 porcje

Gorąca czekolada z chilli:

Potrzebne składniki:

-tabliczka gorzkiej czekolady (100 g), 150 ml mleka, 1 łyżka cukru, 1/4 łyżeczki chilli

-2 łyżeczki bitej śmietany, szczypta chilli

 Sposób przygotowania:

Mleko z kostkami czekolady i cukrem zagotuj w rondelku ubijając trzepaczką. Dodaj chilli.

Przelej do kubków. Podawaj niezwłocznie ze śmietaną i szyptą chillli.

Smacznego!

  1. Odpowiedz

    Na pewno zrobię, musi być przepyszna!

  2. Odpowiedz

    Jakie proste! Szkoda że niezbyt dietetyczne, ale i tak nie ma siły, muszę to mieć 😉 (zrobić).

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011