Lemoniada brzoskwiniowo- śliwkowa

23 sierpień 2015 , In: bez cukru, bez jajek, bez mleka, bez orzechów, bez soi, napoje
0

Po naszych lokalnych upałach miło było zmarznąć w Londynie, w którym słońce jak zwykle wyjrzy tylko czasami zza chmur. Lubię późne lato, a w tym roku mogę rozkoszować się nim w pełni, nie myśląc, że jeszcze tylko tydzień dzieli mnie od szkoły. Ze straganów zniknęły już kolorowe, lipcowe owoce, ale do domu znosi się kolejne. Jak zawsze o tej porze zastanawiamy się co zrobić ze śliwek, jabłek czy brzoskwiń. Porcja plasterków suszy się na jesienne wieczory, a garść śliwek i brzoskwiń ląduje w orzeźwiającej, słodkiej lemoniadzie.

dla 3 osób

Lemoniada brzoskwiniowo- śliwkowa

Składniki

mus

– 2 dojrzałe brzoskwinie

– garść śliwek o słodkim miąższu

– 5 łyżeczek miodu*

– 1/2 szklanki wody

– sok z połowy cytryny

dodatkowo

– 750 ml wody

– plastry owoców

– limonka

– mięta

– kostki lodu

Wykonanie

Wszystkie składniki na mus zmiksuj dokładnie w blenderze i przetrzyj przez sitko.

Do szklanek nałóż równe porcje musu, kostki lodu, brzoskwinie, limonkę i miętę. Zalej wodą i podawaj ze słomką oraz długą łyżeczką.

Smacznego!

*możesz zastąpić większą ilością syropu z agawy lub klonowego

_DSC8714_Snapseed

_DSC8739_Snapseedfree-logo

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
2 lipiec 2013

Owsiane pieguski

babeczki i ciastka, bez orzechów, bez soi
Zobacz więcej
25 czerwiec 2014

Sernik z malinami

bez orzechów, bez soi, ciasta
Zobacz więcej
28 sierpień 2012

Delicioso churros!

desery
Zobacz więcej
There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

[instagram-feed]

Blog roku 2011

Blog roku 2011