Domowa Pina Colada

31 grudnia 2015 , In: bez mleka, bez orzechów, bez soi, napoje, wegańskie
0

Wiadomo, że Pina Colada smakuje najlepiej sączona prosto z wydrążonego kokosa gdzieś pod palmą w upalnym Meksyku, jednak z łatwością można przygotować ją w domu. Użyj dobrej jakości mleka kokosowego bez listy tajemniczych składników i świeżego ananasa, który może posłużyć również jako dekoracja przywodząca na myśl dalekie wojaże.

dla 2 osób

Pina Colada

składniki

  • 160 ml mleka kokosowego
  • 6 plastrów świeżego ananasa
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 100 ml białego rumu
  • 10 kostek lodu

wykonanie

W blenderze umieść wszystkie składniki. Zmiksuj na jednolity płyn tak długo aż rozkruszysz lód i cukier.

Przelej do szklanek.

Voila!

free-logo

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
24 lipca 2011

Bajeczny, włoski deser!

desery
Zobacz więcej
29 maja 2017

Tort chałwowy dla mamy

bez mleka, bez soi, torty
Zobacz więcej
18 grudnia 2012

Tort makowy

bez soi, Boże Narodzenie, torty
Zobacz więcej
There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011