Pancakes bez mleka i jajek

4

Przed Wami jedne z najpopularniejszych i najbardziej pożądanych placków śniadaniowych, w roślinnej odsłonie. Naturalnie słodkie pancakes, bez wymyślnych składników. Zaserwujcie je na leniwe śniadanie lub spakujcie do plecaka, ale pamiętajcie- górą tych naleśników skrada się niejedno serce!

10-12 sztuk

Pancakes bez mleka i jajek

składniki

  • 75 g mąki ryżowej
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 dojrzały banan
  • 180 ml mleka roślinnego
  • 30 g stałego oleju kokosowego

wykonanie

Olej rozpuść w garnuszku i przestudź, a następnie wszystkie składniki zmiksuj na jednolity, gęsty płyn.

Wylewaj na rozgrzaną patelnię i podpiekaj z dwóch stron, do zrumienienia.

Podawaj ze strumyczkiem syropu klonowego lub z agawy.

Voila!

free-logo

 

 

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
11 sierpień 2013

Signe i jej tarta

ciasta
Zobacz więcej
2 listopad 2016

Maska (Gorzów)

podróże i recenzje
Zobacz więcej
15 maj 2015

Koktajl z nasionami chia

bez jajek, bez mleka, napoje, wegańskie
Zobacz więcej
  1. Nawet na zdjęciu potrafią skraść serce :) Takie proste przepisy są najlepsze.

    • Karolina
    • 10 maj 2016

    Wlasnie zjedlismy z mezem..odlot! nie lubie jesc banana w plackach czy ciastach.. myslalam,ze to jego kwestia a to prawdopodobnie polaczenie jajka i banana.. swietna konstystencja i smak.. polecam :) od teraz to moj ulubiony prze[is:) pozdrawiam!

    • Katarzyna
    • 20 maj 2017

    Pyszne, polecam przepis :-)

    • Marika
    • 11 czerwiec 2017

    Witam, czy zamiast mleka można dać wodę? Pozdrawiam!

    • Asia
    • 29 październik 2017

    Od dzisiaj moje ulubione, nawet się nie spodziewłam:🙂 coraz więcej wypróbowuje Twoich przepisów i jestem mile zaskoczona😍

    • Magda
    • 28 luty 2018

    Chciałam dziś zrobić dzieciom bo uwielbiają banany ale niestety placuszki okropnie mi przywierają do patelni i nie można ich przewrócić. Co zrobiłam nie tak? Może to wina mleka? Robiłam sama, ryżowe.

    • Alicja
    • 31 marzec 2018

    Chyba najgorszy przepis na nalesniki amerykanskie, jaki kiedykolwiek probowalam. Dosc ze przywieraja do patelni (nawet tej nonstick), to smakuja beznadziejnie i wsiakaja olej jak papier kuchenny. Nie polecam.

    • Dominika
    • 27 luty 2020

    Są super! Dobrze się smażą, świetnie smakują! Robiłam już rożne wersje – tej nie mam nic do zarzucenia! Dziękuję za przepis!

    • Agnieszka
    • 21 marzec 2021

    Dziękuję za przepis, nie miałam mąki ryżowej i zamieniłam na owsianą, były pyszne, następnym razem zrobię z ryżową, pozdrawiam

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

[instagram-feed]

Blog roku 2011

Blog roku 2011