Pralinki pomarańczowe z białą czekoladą

0

Jeżeli macie zapas owsianych płatków bezglutenowych i daktyli, przygotujcie banalnie proste pralinki z czapką białej czekolady. Elegancko prezentują się na małej paterze, a pięknie zapakowane mogą stanowić dodatek do prezentu.

 

Pralinki pomarańczowe

składniki:

– 50 g płatków owsianych

– 30 g płatków migdałowych

– 50 g posiekanych orzechów włoskich

– 100 g daktyli

– 1 łyżka miodu

– skórka otarta z 1 pomarańczy

– 50 g białej czekolady

– żurawina lub rodzynki

wykonanie:

Daktyle namocz w gorącej wodzie i odstaw na 15 minut. Płatki owsiane, migdałowe i orzechy podpraż na suchej patelni. Wsyp do miski. Daktyle zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Do sypkich składników dodaj skórkę, miód i daktyle i wszystko dokładnie wymieszaj.

Z masy formuj nieduże, zgrabne kulki.

Rozpuść białą czekoladę. Na każdą pralinkę nałóż po łyżeczce i uwieńcz żurawiną lub rodzynkami.

Smacznego!

_DSC5416_Snapseed

_DSC5444_Snapseed

    • Aga
    • 4 grudnia 2016
    Odpowiedz

    Do zrobienia

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011