Puszysta pasta z bobu

0

Nienawidzę bobu dopóki tkwi uwięziony w szarym, mdłym, topornym mundurku. Pracą zespołową można jednak szybko wydobyć go z niewdzięcznej łupiny i zapełnić miskę soczyście zielonym miąższem. Utarty na puszystą, gładką masę stanowi idealny dodatek do chrupiących warzyw czy domowego pieczywa, a ustawiony na stole wśród innych wakacyjnych składników znika bez śladu.

_DSC6085_Snapseed

1 średni słoiczek

Puszysta pasta z bobu

składniki

– 250 g ugotowanego bobu (obranego)

– ok 40 ml oliwy lub dobrej jakości oleju

– pęczek koperku

– sól morska

– świeżo zmielony pieprz

wykonanie

Wszystkie składniki umieść w misie blendera i zmiksuj na najwyższych obrotach przez kilka sekund. Dopraw solą i pieprzem.

Pastę możesz też dokładnie rozgnieść widelcem, ale zabieg będzie trwał trochę dłużej.

Podawaj z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!

_DSC6095_Snapseedfree-logo

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
1 lutego 2012

Bananowo, inaczej…

babeczki i ciastka
Zobacz więcej
23 lipca 2012

Biszkopt, krówka, banany

ciasta
Zobacz więcej
17 lutego 2012

Chyba już wiecie…

Bez kategorii
Zobacz więcej
There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011