Puszysta pasta z bobu

0

Nienawidzę bobu dopóki tkwi uwięziony w szarym, mdłym, topornym mundurku. Pracą zespołową można jednak szybko wydobyć go z niewdzięcznej łupiny i zapełnić miskę soczyście zielonym miąższem. Utarty na puszystą, gładką masę stanowi idealny dodatek do chrupiących warzyw czy domowego pieczywa, a ustawiony na stole wśród innych wakacyjnych składników znika bez śladu.

_DSC6085_Snapseed

1 średni słoiczek

Puszysta pasta z bobu

składniki

– 250 g ugotowanego bobu (obranego)

– ok 40 ml oliwy lub dobrej jakości oleju

– pęczek koperku

– sól morska

– świeżo zmielony pieprz

wykonanie

Wszystkie składniki umieść w misie blendera i zmiksuj na najwyższych obrotach przez kilka sekund. Dopraw solą i pieprzem.

Pastę możesz też dokładnie rozgnieść widelcem, ale zabieg będzie trwał trochę dłużej.

Podawaj z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!

_DSC6095_Snapseedfree-logo

There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011