Puszysta pasta z fasoli i pietruszki

2

Kilka razy w tygodniu późnym wieczorem zalewam ciepłą wodą miseczkę fasoli, ciecierzycy albo kaszy. Rano rozglądam się za dodatkami i miksuję pyszną pastę do kanapek. Przed wyjazdem do Londynu odnalazłam swoją ulubioną, puszystą i bardzo zieloną pastę z fasoli i natki pietruszki. Jedno z najłatwiejszych połączeń, hołd ostatnim tygodniom sierpnia.

 

Pasta z fasoli i pietruszki

składniki:

– 200 g ugotowanej białej fasoli*

– 30 ml wody

– 4 łyżki oliwy

– 2 pęczki natki pietruszki

– 3/4 łyżeczki soli

– świeżo zmielony pieprz

wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie blenderem na gładką i puszystą masę. Proporcje mogą różnić się nieznacznie w zależności od struktury ugotowanej fasoli.

Smacznego!

* 3/4 szklanki suchej

_DSC9507_Snapseed

przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku przez 5 dni_DSC9511_Snapseed

freelogo

 

  1. Odpowiedz

    Zrobiłam! Pierwszy raz chyba miałam wszystkie składniki pod ręką. Kocham pietruszkę pod każdą postacią więc dla mnie bomba :)

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011