Puszysta pasta z fasoli i pietruszki

2

Kilka razy w tygodniu późnym wieczorem zalewam ciepłą wodą miseczkę fasoli, ciecierzycy albo kaszy. Rano rozglądam się za dodatkami i miksuję pyszną pastę do kanapek. Przed wyjazdem do Londynu odnalazłam swoją ulubioną, puszystą i bardzo zieloną pastę z fasoli i natki pietruszki. Jedno z najłatwiejszych połączeń, hołd ostatnim tygodniom sierpnia.

 

Pasta z fasoli i pietruszki

składniki:

– 200 g ugotowanej białej fasoli*

– 30 ml wody

– 4 łyżki oliwy

– 2 pęczki natki pietruszki

– 3/4 łyżeczki soli

– świeżo zmielony pieprz

wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie blenderem na gładką i puszystą masę. Proporcje mogą różnić się nieznacznie w zależności od struktury ugotowanej fasoli.

Smacznego!

* 3/4 szklanki suchej

_DSC9507_Snapseed

przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku przez 5 dni_DSC9511_Snapseed

freelogo

 

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
31 lipca 2011

Lody, lody dla…

Bez kategorii
Zobacz więcej
23 lipca 2012

Biszkopt, krówka, banany

ciasta
Zobacz więcej
12 lutego 2014

Kapuśniaczki

Boże Narodzenie, pieczywo, wegańskie
Zobacz więcej
  1. Odpowiedz

    Zrobiłam! Pierwszy raz chyba miałam wszystkie składniki pod ręką. Kocham pietruszkę pod każdą postacią więc dla mnie bomba :)

    • ewa
    • 28 stycznia 2019
    Odpowiedz

    Your comment is awaiting moderation.

    Fajny pomysl. Wyglada na szybkie wykonanie. Z pewnoscia wyprobuje poniewaz poszukuje takich szybkich I zdrowych past do kanapek.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011