Kilka razy w tygodniu późnym wieczorem zalewam ciepłą wodą miseczkę fasoli, ciecierzycy albo kaszy. Rano rozglądam się za dodatkami i miksuję pyszną pastę do kanapek. Przed wyjazdem do Londynu odnalazłam swoją ulubioną, puszystą i bardzo zieloną pastę z fasoli i natki pietruszki. Jedno z najłatwiejszych połączeń, hołd ostatnim tygodniom sierpnia.
Pasta z fasoli i pietruszki
składniki:
– 200 g ugotowanej białej fasoli*
– 30 ml wody
– 4 łyżki oliwy
– 2 pęczki natki pietruszki
– 3/4 łyżeczki soli
– świeżo zmielony pieprz
wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie blenderem na gładką i puszystą masę. Proporcje mogą różnić się nieznacznie w zależności od struktury ugotowanej fasoli.
Smacznego!
* 3/4 szklanki suchej
przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku przez 5 dni
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zrobiłam! Pierwszy raz chyba miałam wszystkie składniki pod ręką. Kocham pietruszkę pod każdą postacią więc dla mnie bomba
Your comment is awaiting moderation.
Fajny pomysl. Wyglada na szybkie wykonanie. Z pewnoscia wyprobuje poniewaz poszukuje takich szybkich I zdrowych past do kanapek.