Ostatnie miejsca na warsztaty w Katowicach!

19 września 2017 , In: warsztaty
0

Po wakacyjnej przerwie, wraz z końcem września wracamy do regularnych spotkań w prawdziwej kuchni. W pierwszej połowie roku upiekliśmy mnóstwo roślinnych słodkości, stąd też w tym sezonie powracam przede wszystkim z menu wytrawnym. Będziemy smażyć sterty naleśników, piec słone tarty i zagniatać ciasto na pizzę doskonałą. Nie zabraknie niebanalnych warzywnych połączeń, rozgrzewających potrawek i kasz. 28.10 w Zielonej Górze równolegle z propozycjami słonymi ukręcimy ciasto na złociste babeczki marchewkowe czy małe, słodkie tartaletki z bananem i słonym karmelem. (Wejściówki dostępne tutaj).

DSC_8315_Snapseed

Od listopada będziemy uczyć się lepienia idealnych pierogów i sztuki pieczenia bezglutenowych pierniczków alpejskich. Pierwsze świąteczne warsztaty odbędą 25. 11 się w pięknym SPOT. w Poznaniu. (Więcej informacji tutaj.)

pierogi doskonałe

Najbliższe spotkanie odbędzie się już w tę sobotę w Katowicach. Na warsztaty zaprasza Pracownia Smaku. Wszyscy uczestnicy przygotują pizzę na cienkim spodzie, a następnie w parach podejmą się realizacji wybranych propozycji:

  • lniane chlebki z humusem i świeżymi warzywami
  • dwa rodzaje chleba na drożdżach podane z roślinnymi smarowidłami
  • naleśniki z farszem z cukinii
  • stir fry z kaszy gryczanej i batatów
  • quiche z fetą i szpinakiem
  • spaghetti z pulpecikami w korzennym sosie
  • placuszki z rozmarynowymi kurkami i dipem z rzodkiewek
  • jaglaną nutellę z orzechów laskowych

Mamy jeszcze kilka ostatnich miejsc.Wejściówki do nabycia tutaj.

Zainteresowanych dłuższą przygodą (szczególnie raczkujących w temacie wszelkiego rodzaju ciasta bezglutenowego) zapraszam do udziału w Akademii Bez Glutenu. Jest to pogłębiony kurs gotowania, na który składa się aż sześć spotkań. Organizatorem jest Studio Kulinarne Małe Przyjemności przy ul. Dzielnej 15 w Warszawie. Tutaj zapoznasz się z pełną ofertą kursu.

Chcesz spotkać się w swoim regionie? Wiesz, że w Twoim mieście znajduje się odpowiednio wyposażone studio kulinarne? Koniecznie napisz gdzie możemy wspólnie ugotować.

Rita_19

Do zobaczenia!

Weronika

There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Akademia bez glutenu

Premiera mojej drugiej książki już 13 lutego

Subskrypcja

Chcesz być powiadamiany o wpisach na moim blogu? Podaj imię i adres email :)
Przenigdy, nikomu i pod żadnym pozorem, nie udostępniam personaliów osób zapisujących się na moje listy adresowe.

Powered by WPNewsman

Blog roku 2011

Blog roku 2011