Soczyste warzywa na ciepłym serku, przyjemnie chrupiąca bagietka, garstka ulubionych przypraw i prażonych pestek.
Nie miałabym nic przeciwko gdybym codziennie dostała taką kanapkę na śniadanie.
Zapiekanki z bakłażanem i fetą
składniki:
– ulubione pieczywo
– cienkie plastry bakłażana, pomidorków koktajlowych, marchewki
– feta/ oryginalny kozi ser, gałązki świeżego rozmarynu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pestki dyni
– 2 łyżki dobrej jakości majonezu, 4 łyżeczki letniej wody
– opcjonalnie kiełki do posypania
wykonanie:
Pieczywo przekrój. Ułóż fetę a następnie warzywa. Posyp przyprawami i pestkami. Zapiecz w gorącym piekarniku około 6 minut.
Podaj ciepłe z dressingiem majonezowym i świeżymi kiełkami.
Smacznego!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.