Zimowe zapiekanki

14 grudnia 2013 , In: bez jajek, bez soi
0

Soczyste warzywa na ciepłym serku, przyjemnie chrupiąca bagietka, garstka ulubionych przypraw i prażonych pestek. 

Nie miałabym nic przeciwko gdybym codziennie dostała taką kanapkę na śniadanie.

 

Zapiekanki z bakłażanem i fetą

składniki:

– ulubione pieczywo

– cienkie plastry bakłażana, pomidorków koktajlowych, marchewki

– feta/ oryginalny kozi ser, gałązki świeżego rozmarynu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pestki dyni

– 2 łyżki dobrej jakości majonezu, 4 łyżeczki letniej wody

– opcjonalnie kiełki do posypania

wykonanie:

Pieczywo przekrój. Ułóż fetę a następnie warzywa. Posyp przyprawami i pestkami. Zapiecz w gorącym piekarniku około 6 minut.

Podaj ciepłe z dressingiem majonezowym i świeżymi kiełkami.

Smacznego!

_DSC4818_Snapseed

_DSC4780_Snapseed

 

 

 

 

 

1079287_692722667419895_739849929_n

There are no comments yet. Be the first to comment.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011