Bezglutenowa majówka- warsztaty

6 kwietnia 2016 , In: warsztaty
0

Nadeszła długo wyczekiwana wiosna, czas pikników, spotkań w plenerze i przyjęć w ogrodzie.

Jeśli:

  • na myśl o podobnych okolicznościach, do głowy przychodzi ci smętna refleksja o głodowaniu pośród glutenowych znajomych,
  • chcesz poznać tajniki kuchni roślinnej, dowiedzieć się jak przygotować pieczone warzywa by eksplodowały smakiem i aromatem albo ulepić idealne kotleciki z kaszy,
  • marzysz o upieczeniu małemu alergikowi pysznego ciasta, które w dodatku łatwo da się przewieźć w plecaku,
  • znudziły Ci się wątpliwej jakości kiełbaski z ketchupem,
  • chcesz zaserwować bliskim coś, czym przekonasz ich, że Twoja dieta nie jest ani nudna ani nijaka,

to…

…nie może zabraknąć Cię  w sobotę 23 kwietnia w Warszawie na warsztatach – całkowicie roślinnych i bezglutenowych!

Tym razem spotykamy się w nowym, pięknym, profesjonalnie wyposażonym usytuowanym w centrum miasta studiu „Małe Przyjemności”. Jego przestronne wnętrze  powstało, by czerpać radość ze wspólnego przygotowywania i celebrowania posiłków.

Warsztaty rozpocznie krótka część teoretyczna,  w której „weźmiemy pod lupę” zagadnienie mąki bezglutenowej.  Przygotujemy dwie domowe mieszanki na bazie naturalnie bezglutenowych ziaren.  Omówimy również wszystkie przepisy. Zwrócimy uwagę na najważniejsze punkty.  Powiemy których składników nie można pominąć, a które z powodzeniem da się zastąpić innymi.

Następnie wspólnie przygotujemy:

sycące

  • domowe wrapy zrolowane z niebanalnymi dodatkami,
  • kotleciki z kaszy jaglanej i nie tylko,
  • warzywa pieczone w aromatycznych ziołach,
  • różyczki kalafiora w chrupiącej panierce,
  • marynowany tempeh na soczystej sałacie,
  • sałatkę ze świeżych ogórków w towarzystwie ciętych ziół z nutą słodyczy,
  • rozmaite, szybkie sosy pełne kolorów, smaków i aromatów,

słodkie:

  • babeczki czekoladowe z dużą ilością aksamitnego kremu i malin,
  • ciasto marchewkowe z twarożkiem,
  • ciasto kruche z owocami,
  • pralinki daktylowe,

i orzeźwiającą:

  • lemoniadę pietruszkową
  • mrożoną herbatę z trawą cytrynową

Koszt udziału wynosi 225 PLN.

Cena obejmuje:
  • 4 godziny zajęć w profesjonalnym, doskonale wyposażonym studiu kulinarnym,
  • wszystkie niezbędne składniki użyte do sporządzenia potraw,
  • fartuch z moim logo,
  • teczkę z zestawem przepisów,
  • kawę, herbatę, wodę, domową lemoniadę i przekąski,
  • wspólną degustację tego, co przygotujemy.

Każdy z uczestników otrzyma też mały prezent w postaci polskich, zupełnie bezglutenowych słodyczy od właścicieli małych manufaktur produkujących wspaniałe, dobrej jakości produkty.

Ilość miejsc ograniczona!

Jak zgłosić się na warsztaty?

Chęć udziału zadeklaruj drogą mailową na adres: warsztaty@natchniona.pl. Pisząc, dodaj ewentualne  informacje o innych nietolerancjach lub alergiach, co umożliwi mi dostosowanie przepisów do Twoich potrzeb. Ostateczne potwierdzenie udziału stanowi uregulowanie pełnej kwoty.

Do zobaczenia w sobotę, 23 kwietnia!

Weronika

    • Agnieszka
    • 9 kwietnia 2016
    Odpowiedz

    Witam, w jakich godzinach odbywają się warsztaty? Pozdrawiam, Agnieszka

      • Weronika
      • 9 kwietnia 2016
      Odpowiedz

      Rozpoczynamy o 14.00. Spotkanie potrwa do 4 h :)

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011