Bezglutenowo do pracy i szkoły- warsztaty już za nami

19 września 2016 , In: warsztaty
0

W minioną sobotę po raz kolejny spotkaliśmy się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności, by wspólnie gotować, wymieniać doświadczenia, uczyć się i smakować. Uczestnicy spytani o motywację przybycia, przyznali, że to co do tej pory przygotowali okazywało się niejadalne. Czym prędzej zabraliśmy się więc za obalanie mitu smutnej, mdłej diety.

dsc_7664_snapseedRozpoczęliśmy od przygotowania trzech rodzajów słodkich koktajli, które można zabrać w drogę lub wypić na drugie śniadanie. Chwilę później podzieleni na podzespoły zabraliśmy się za obieranie, siekanie, miksowanie i powolne uwalnianie aromatów.

w-2

dsc_7644_snapseed

w-9Na warsztaty przybyły dwie młode damy, które umiliły nam czas tworząc ciasteczka w kształcie serduszek, ochoczo formując bułeczki w kształcie… jabłek, niecierpliwie wyczekując przed drzwiczkami piekarnika i podjadając mi z garnka niedoprawiony jeszcze krupnik jaglany.

dsc_7679_snapseedHitem okazały się bułeczki i mięciutki miąższ chleba otulony chrupiącą skórką. Nie zabrakło bezjajecznych naleśników, past do kanapek, kolorowych sałatek z sycącymi wkładkami i pysznymi sosami, a także słodkości- jaglanej nutelli, ciasteczek z czekoladą i ciasta z owocami.

dsc_7698_snapseed

dsc_7694_snapseed

dsc_7691_snapseed

dsc_7707_snapseed

dsc_7709_snapseedNa koniec nie zabrakło wspólnych zdjęć, podpisywania książek i… teczek z przepisami :) Uczestnicy zapakowali to co przetrwało, nie zostawiając ani okruszka i ruszyli eksperymentować do własnych kuchni.

dsc_7714_snapseedZa dostarczenie wspaniałych, wysokiej jakości produktów dziękuję niezmiennie niezawodnemu teamowi Free Delikatesów. Podziękowania kieruję też do Eweliny, autorki Kulinarnych Przyjemności- miejsca pełnego pasji i profesjonalizmu. Właścicielka służy pomocą, radą, a w obliczu choroby pani, która miała pomóc nam ogarniać stanowiska pracy, sama przywdziała fartuszek i rękawiczki. Serwowała nam również pyszną kawę, herbatę jaśminową i lemoniadę :) Wszystkim za wszystko- DZIĘKUJĘ ♥

Kolejne, jesienne, tym razem dyniowe spotkanie, już 20 października. Więcej informacji wkrótce.

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
18 kwietnia 2014

Wesołych Świąt!

bez soi, Wielkanoc
Zobacz więcej
19 stycznia 2014

Truskawki, banan

bez jajek, bez mleka, bez orzechów, bez soi, napoje
Zobacz więcej
14 sierpnia 2011

Czeko, czeko, czekolada… :)

napoje
Zobacz więcej
    • Ewa
    • 20 września 2016
    Odpowiedz

    Świetne spotkanie!
    Czy będzie przepis na jaglaną nutellę? 😉

      • Weronika
      • 20 września 2016
      Odpowiedz

      A owszem, w drugiej książce, której premiera już w listopadzie :)

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011