Bezglutenowo do pracy i szkoły- warsztaty już za nami

19 września 2016 , In: warsztaty
0

W minioną sobotę po raz kolejny spotkaliśmy się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności, by wspólnie gotować, wymieniać doświadczenia, uczyć się i smakować. Uczestnicy spytani o motywację przybycia, przyznali, że to co do tej pory przygotowali okazywało się niejadalne. Czym prędzej zabraliśmy się więc za obalanie mitu smutnej, mdłej diety.

dsc_7664_snapseedRozpoczęliśmy od przygotowania trzech rodzajów słodkich koktajli, które można zabrać w drogę lub wypić na drugie śniadanie. Chwilę później podzieleni na podzespoły zabraliśmy się za obieranie, siekanie, miksowanie i powolne uwalnianie aromatów.

w-2

dsc_7644_snapseed

w-9Na warsztaty przybyły dwie młode damy, które umiliły nam czas tworząc ciasteczka w kształcie serduszek, ochoczo formując bułeczki w kształcie… jabłek, niecierpliwie wyczekując przed drzwiczkami piekarnika i podjadając mi z garnka niedoprawiony jeszcze krupnik jaglany.

dsc_7679_snapseedHitem okazały się bułeczki i mięciutki miąższ chleba otulony chrupiącą skórką. Nie zabrakło bezjajecznych naleśników, past do kanapek, kolorowych sałatek z sycącymi wkładkami i pysznymi sosami, a także słodkości- jaglanej nutelli, ciasteczek z czekoladą i ciasta z owocami.

dsc_7698_snapseed

dsc_7694_snapseed

dsc_7691_snapseed

dsc_7707_snapseed

dsc_7709_snapseedNa koniec nie zabrakło wspólnych zdjęć, podpisywania książek i… teczek z przepisami :) Uczestnicy zapakowali to co przetrwało, nie zostawiając ani okruszka i ruszyli eksperymentować do własnych kuchni.

dsc_7714_snapseedZa dostarczenie wspaniałych, wysokiej jakości produktów dziękuję niezmiennie niezawodnemu teamowi Free Delikatesów. Podziękowania kieruję też do Eweliny, autorki Kulinarnych Przyjemności- miejsca pełnego pasji i profesjonalizmu. Właścicielka służy pomocą, radą, a w obliczu choroby pani, która miała pomóc nam ogarniać stanowiska pracy, sama przywdziała fartuszek i rękawiczki. Serwowała nam również pyszną kawę, herbatę jaśminową i lemoniadę :) Wszystkim za wszystko- DZIĘKUJĘ ♥

Kolejne, jesienne, tym razem dyniowe spotkanie, już 20 października. Więcej informacji wkrótce.

    • Ewa
    • 20 września 2016
    Odpowiedz

    Świetne spotkanie!
    Czy będzie przepis na jaglaną nutellę? 😉

      • Weronika
      • 20 września 2016
      Odpowiedz

      A owszem, w drugiej książce, której premiera już w listopadzie :)

Reply to Ewa. cancel

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011