Bezglutenowy fast food w wiosennej odsłonie

16 maja 2016 , In: warsztaty
0

Ile razy od momentu przejścia na dietę bezglutenową zdarzyło Ci się myśleć, że teraz wszelkie bułeczki, burgery czy pyszna pizza, są, i na zawsze już pozostaną poza Twoim zasięgiem? Przecież gotowe, o składzie, który byłby do przyjęcia i w dobrej cenie, są bardzo trudno dostępne.  A samodzielne przygotowanie ich w domu pochłania dużo czasu i przynosi efekty niewspółmierne do włożonego w to wysiłku. Do tego jeszcze te jajka, których również musisz unikać jak ognia!

Jak często marzysz o:
  • puszystych bułeczkach do burgerów,
  • idealnym cienkim spodzie do pizzy,
  • czekoladowym Brownie,
  • ciągnących amerykańskich ciasteczkach bez grama masła?

A co powiesz, jeśli okaże się, że mam na to sposób? Jeśli nauczę Cię jak zabrać się do ich przygotowania by uniknąć niepowodzeń? Jeśli wspólnie zasiądziemy do prawdziwej fast foodowej (ale nieszkodzącej zdrowiu) uczty?

Jeżeli chcesz mieć pod ręką zestaw sprawdzonych przepisów, które zawsze się udają, spotkajmy się w nowym, pięknym, profesjonalnie wyposażonym usytuowanym w centrum miasta studiu „Małe Przyjemności”. Jego przestronne wnętrze  powstało, by czerpać radość ze wspólnego przygotowywania i celebrowania posiłków.

Warsztaty rozpocznie krótka część teoretyczna podczas której poruszymy temat ciasta drożdżowego,  omówimy wszystkie przepisy i zwrócimy uwagę na najważniejsze ich punkty. Powiemy których składników nie można pominąć, a które z powodzeniem da się zastąpić innymi.

Następnie wspólnie przygotujemy:
  • dwie wersje burgerów w upieczonych uprzednio bułeczkach,
  • pizzę na trzech różnych spodach (drożdżowym, z batatów i kalafiora),
  • chipsy z piekarnika,
  • sos BBQ i guacamole,
  • sałatę z chrupiącą, pieczoną ciecierzycą,
  • bezę „z odzysku” z roślinnym kremem i pierwszymi, sezonowymi owocami*,
  • tartę z budyniem i malinami,
  • chocolate chip cookies czyli pyszne, ciągnące ciasteczka z czekoladą,
  • daktylowe Brownie.

*na bazie aquafaby czyli wody odlanej z puszki cieciorki :)

Koszt udziału w warsztacie wynosi 225 PLN.

Cena obejmuje:
  • 4 godziny zajęć w profesjonalnym, doskonale wyposażonym studiu kulinarnym,
  • wszystkie niezbędne składniki użyte do sporządzenia potraw,
  • fartuch z moim logo,
  • teczkę z zestawem przepisów,
  • kawę, herbatę, wodę oraz domową lemoniadę,
  • wspólną degustację tego, co przygotujemy.

Część przygotowanych propozycji na pewno zabierzesz ze sobą :)

O produkty zatroszczy się niezawodny sklep Free Delikatesy.

Jak możesz zgłosić się na warsztaty?

Chęć udziału zadeklaruj drogą mailową na adres: warsztaty@natchniona.pl. Pisząc, dodaj ewentualne  informacje o innych nietolerancjach lub alergiach, co umożliwi mi dostosowanie przepisów do Twoich potrzeb. Ostateczne potwierdzenie udziału stanowi uregulowanie pełnej kwoty.

Do zobaczenia w sobotę,  28 maja!

Weronika

free-logo

    • Julita
    • 18 maja 2016
    Odpowiedz

    Pani Weroniko,

    Bardzo bym chciała wziąć udział w warsztatach ale jeszcze nie wiem jakie będę miała plany na długi weekend. Czy może Pani zdradzić miejsce warsztatów?
    Pozdrawiam
    Julita

      • Weronika
      • 18 maja 2016
      Odpowiedz

      Informację zdradziłam w powyższym tekście. Studio Małe Przyjemności przy ul.Dzielnej 15 :)

        • Julita
        • 19 maja 2016
        Odpowiedz

        Nie zauważyłam tej informacji, dziękuje za odpowiedź.

        Pozdrawiam
        Julita

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011