Bezy + lemon curd

31 grudnia 2012 , In: babeczki i ciastka
0

Szybkie, ciągnące beziki połączone angielskim kremem cytrynowym choć z mojego rondelka. 

Nowy Rok rozpocznijmy z uśmiechem!

 

Beziki z lemon curdem:

Potrzebne składniki:

– bezy: 4 białka pozostałe z jajek zużytych do lemon curdu, 200 g cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta soli

lemon curd (klik) ze zwiększoną ilością masła do 125 g

Sposób przygotowania:

Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj stopniowo cukier. Bezy wyciskaj szprycą na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piecz początkowo w temp. 170 stopni a następnie 150 przez około 15 minut.

Ostudzone beziki zdejmuj z papieru a następnie łącz kremem cytrynowym.

Smacznego!

  1. Odpowiedz

    mam ochotę na ten cytrynowy krem :)

    • JOA
    • 4 stycznia 2013
    Odpowiedz

    mmm…wyglądają smakowicie 😀 Nie myślałaś żeby iśc do jakiegoś programu kulinarnego czy coś 😀 Bo widac, że masz niezłą smykałkę do gotowania :) Ja co prawda uwielbiam gotowac i nieźle mi wychodzi, problem w tym że często mi się nie chce i robi to moja mama haha. No ale znając takiego bloga pewnie częściej zajrzę do kuchni :) Pozdrawiam i będę obserwowac :)
    JOA :)

    http://joanna-balcerzak.blogspot.com

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Akademia bez glutenu

Premiera mojej drugiej książki już 13 lutego

Subskrypcja

Chcesz być powiadamiany o wpisach na moim blogu? Podaj imię i adres email :)
Przenigdy, nikomu i pod żadnym pozorem, nie udostępniam personaliów osób zapisujących się na moje listy adresowe.

Powered by WPNewsman

Blog roku 2011

Blog roku 2011