Biszkopt z wege serkiem

26 sierpnia 2013 , In: bez mleka, bez orzechów, bez soi, ciasta
0

Po powrocie najlepszy będzie biszkopt, zwłaszcza kiedy do drzwi mają zapukać goście. Piekę i pokazuję, że bezmleczna masa może być pyszna. Zwłaszcza w połączeniu z malinami, których z wielkim namaszczeniem zerwałam dziś pękatą miseczkę.

 

8 porcji

Biszkopt z serkiem na bazie tofu i owocami

składniki:

– biszkopt (klik)

– 200 g surowego tofu, 1 łyżeczka kuzu + 1 łyżka zimnej wody, 80 g wiórek kokosowych, 50 ml oliwy z oliwek lub innego oleju, 125 ml (więcej lub mniej) syropu z agawy, 2 łyżki soku z cytryny

– wiórki do posypania, owoce

wykonanie:

Tofu podziel na kawałki i odciśnij dobrze na sitku. Umieść w blenderze z rozprowadzonym w wodzie kuzu, oliwą i sokiem z cytryny. Dodawaj partiami mleko i agawę. Na koniec wymieszaj z wiórkami.

Biszkopt* posmaruj warstwą serka, posyp wiórkami i dociśnij je dłonią. Uwieńcz owocami i schłódź razem w lodówce przynajmniej 1h.

Smacznego!

*możesz nasączyć

_DSC6906_Snapseed

_DSC6876_Snapseed

  1. Odpowiedz

    Surowe, tzn. naturalne? Może być polsoi?

    • Karen
    • 7 marca 2019
    Odpowiedz

    Your comment is awaiting moderation.

    Gdzie tu jest mleko, bo w składnikach nie widzę ?

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011