Dalsze losy sera

24 kwietnia 2013 , In: bez soi, ciasta
0

Szkoła powoli pustoszeje za sprawą maturzystów i zwiastuje szeptem niejaki koniec roku. Czeka nas kilka pięknych, wolnych dni na złapanie oddechu i zmierzenie się z ostatnimi ważnymi sprawdzianami, które można policzyć na palcach dłoni, ewentualnie dokładając jeszcze jedną stopę- nie więcej :)

Choć świat zieleni się w oczach długo nam jeszcze do najlepszych truskawek i pięknych śliwek, wyciągam więc ze słoja garść żurawiny i kilka łyżek płatków, które stoją na blacie jako stały element, niczym książki koło mojego łóżka. 

Proponuję „przedwczorajszy” sernik i pomysł na kruszonką!

 

średnica 20 cm

Sernik z kruszonką żurawinowo- owsianą:

przepis na ostatni sernik (klik)

kruszonka: 50 g suszonej żurawiny namoczonej godzinę w naparze herbacianym i odsączonej, 50 g bezglutenowych płatków owsianych, 1/2 kruszonki pozostałej z przepisu

Przed upieczeniem sernika, wierzch posyp wymieszanymi, powyżej wymienionymi składnikami. Smacznego :)

_DSC4869_Snapseed

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
3 sierpnia 2011

Letni rarytas

torty
Zobacz więcej
14 kwietnia 2013

Suflety waniliowe

bez mleka, bez orzechów, bez soi, desery
Zobacz więcej
18 lipca 2011

Biszkopty

Bez kategorii
Zobacz więcej
  1. Odpowiedz

    Choć pytanie zupełnie nietypowe to może odpowiesz: jak jestes pomalowana na tych zdjęciach na stronie głównej? Chodzi o produkty itp.
    2. regulujesz brwi?
    3. Z jakiej firmy jest ten sweterek?
    Z góry sorry za takie dziwne pytania ale po ptorstu baaardzoi mnie to ciekawi 😀

      • zoś
      • 25 kwietnia 2013
      Odpowiedz

      pytania moim zdaniem po prostu nie na miejscu bez względu na to jak byłabyś ciekawa..

  2. Odpowiedz

    trochę nie do tematu – jaki tort byś poleciła do zrobienia dla początkujących/średnio zaawansowanych ? xD

      • Weronika
      • 25 kwietnia 2013
      Odpowiedz

      Biedny ser :) Ja upiekłabym biszkopty, które na blogu wszystkie opierają się na tym samym przepisie i przełożyła mascarponem ze śmietaną 30%. Masa niezawodna! Ewentualnie owoce, albo czekolada w kosteczkach, niech ruszy wyobraźnia :)

      • Odpowiedz

        już kilka razy robiłam ten biszkopt i nieskromnie powiem, że zawsze mi wychodził a mascarpone akurat mam w lodówce więc dzięki za podpowiedź 😀

Reply to Weronika. cancel

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011