Szkoła powoli pustoszeje za sprawą maturzystów i zwiastuje szeptem niejaki koniec roku. Czeka nas kilka pięknych, wolnych dni na złapanie oddechu i zmierzenie się z ostatnimi ważnymi sprawdzianami, które można policzyć na palcach dłoni, ewentualnie dokładając jeszcze jedną stopę- nie więcej
Choć świat zieleni się w oczach długo nam jeszcze do najlepszych truskawek i pięknych śliwek, wyciągam więc ze słoja garść żurawiny i kilka łyżek płatków, które stoją na blacie jako stały element, niczym książki koło mojego łóżka.
Proponuję „przedwczorajszy” sernik i pomysł na kruszonką!
średnica 20 cm
Sernik z kruszonką żurawinowo- owsianą:
przepis na ostatni sernik (klik)
kruszonka: 50 g suszonej żurawiny namoczonej godzinę w naparze herbacianym i odsączonej, 50 g bezglutenowych płatków owsianych, 1/2 kruszonki pozostałej z przepisu
Przed upieczeniem sernika, wierzch posyp wymieszanymi, powyżej wymienionymi składnikami. Smacznego
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Choć pytanie zupełnie nietypowe to może odpowiesz: jak jestes pomalowana na tych zdjęciach na stronie głównej? Chodzi o produkty itp.
2. regulujesz brwi?
3. Z jakiej firmy jest ten sweterek?
Z góry sorry za takie dziwne pytania ale po ptorstu baaardzoi mnie to ciekawi 😀
pytania moim zdaniem po prostu nie na miejscu bez względu na to jak byłabyś ciekawa..
trochę nie do tematu – jaki tort byś poleciła do zrobienia dla początkujących/średnio zaawansowanych ? xD
Biedny ser
Ja upiekłabym biszkopty, które na blogu wszystkie opierają się na tym samym przepisie i przełożyła mascarponem ze śmietaną 30%. Masa niezawodna! Ewentualnie owoce, albo czekolada w kosteczkach, niech ruszy wyobraźnia 
już kilka razy robiłam ten biszkopt i nieskromnie powiem, że zawsze mi wychodził a mascarpone akurat mam w lodówce więc dzięki za podpowiedź 😀