Dyniowa uczta bezglutenowa

30 września 2016 , In: warsztaty
0

Masz ochotę na urozmaicenie swojej kuchni, ale brakuje Ci inspiracji na bezglutenowe posiłki? Dynia kojarzy Ci się jedynie z zupą krem i mdłym pure? Przekonaj się, że to wspaniałe warzywo można podać na tysiące sposobów!

Wraz z Free Delikatesy Ekologiczne zapraszam na kolejne, roślinne, bezglutenowe warsztaty w Studio Kulinarne Małe Przyjemności, gdzie dowiesz się w jaki sposób przemienić to ogromne warzywo w śniadaniowe bochenki, niebanalne propozycje obiadowe czy zdrowo uzależniające słodkości.

Po krótkim wprowadzeniu przygotujemy:

• puszysty chleb dyniowy z chrupiącą skórką,
• kluseczki z potrawką z jarmużu,
• wyborne pierogi z soczewicą,
• penne w sosie dyniowym,
• makaron ryżowy ozłocony dynią,
• soczewicowe pulpeciki w sosie śliwkowym,
• sałatkę z marynowaną dynią i pieczoną ciecierzycą,
• wilgotne ciasto dyniowe przekładane kremem,
• słodkie rogaliki dyniowe,
• uzależniające kulki a’la snickers.

Po wspólnym gotowaniu zasiądziemy do uczty i wymienimy doświadczeniami.

Włącznie z degustacją spotkanie potrwa ok. 4 godzin.

***
Wszystkie przepisy skomponowane zostały bez glutenu, jajek i mleka.

Więcej informacji oraz możliwość zakupienia wejściówki tutaj.

Do zobaczenia!

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
7 stycznia 2012

Urodzinowo

torty
Zobacz więcej
2 października 2014

Zupa meksykańska

bez jajek, bez mleka, bez orzechów, wegańskie, zupy
Zobacz więcej
3 lipca 2014

Mini pizze bez drożdży

bez orzechów, bez soi, dania główne
Zobacz więcej
    • Katarzyna
    • 12 października 2016
    Odpowiedz

    Witam, Pani Weroniko, chciałabym dopytać czy każdy uczestnik będzie miał okazję od podstaw wykonać każde z dań? czy może praca polega na dzieleniu się pracą między uczestnikami? nie ukrywam, że bardziej odpowiadałaby mi pierwsza wersja:) Pozdrawiam!

      • Weronika
      • 19 października 2016
      Odpowiedz

      Na tego typu warsztatach dzielimy się pracą bo zależy nam na przygotowaniu prawdziwej uczty. Jednak uczestnicy krążą wokół wyspy, a przy stole zawsze jest czas by wymienić się informacjami. Natomiast intensywnie myślę o tematycznych kursach od podstaw. Ale to już chyba w 2017 :)

    • Marta
    • 18 października 2016
    Odpowiedz

    Witam,
    Niestety w linku nie ma możliwości zarezerwowania terminu – czy coś się zmieniło?
    Nie ma w ogóle tych warsztatów :-(
    Pozdrawiam Marta

      • Weronika
      • 19 października 2016
      Odpowiedz

      Niestety tym razem na czas nie uzbierała się czwartkowa grupa. Zapraszam w kolejnym, świątecznym terminie.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011