Makaron last minute z pesto

0

Najprostszy makaron na te okresy kiedy absolutnie nie ma czasu albo na dzień kiedy pod drzwiami zjawi się niezapowiedziany gość.

Gomasio to nic innego jak dobrze utarty z solą sezam dobrej jakości. Posypkę tę przygotowuje się jednak w specjalnym naczyniu, polecam więc kupić słoiczek gotowego w ekologicznym markecie lub sklepach z żywnością z całego świata.  Dla mnie to dobra alternatywa dla parmezanu.

2 porcje

Makaron z pomidorami i pesto

z posypką gomasio

składniki:

– 200 g pomidorów z puszki, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne, 1 łyżeczka sosu sojowego

– mały słoiczek zielonego pesto

– 400 g makaronu spaghetti, listki rukoli i bazylii do podania, kilka łyżek gomasio

wykonanie:

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z kropelką oleju. Gotowy dobrze odcedź. W tym czasie pomidory umieść w garnuszku, dodaj przyprawy i sos.

Makaron podawaj na liściach świeżej rukoli, z częścią pesto i częścią sosu z pomidorów. Całość posyp obficie gomasio i oprósz posiekaną bazylią.

Smacznego!

_DSC9795_Snapseed

1079287_692722667419895_739849929_n

    • Artur
    • 14 października 2014
    Odpowiedz

    Jaki jest twój ulubiony makaron Weronika? Bo mam wielki problem ze znalezieniem dobrego i na dodatek nie rozpadającego się po podgrzaniu.

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011