Pancakes bez mleka i jajek

4

Przed Wami jedne z najpopularniejszych i najbardziej pożądanych placków śniadaniowych, w roślinnej odsłonie. Naturalnie słodkie pancakes, bez wymyślnych składników. Zaserwujcie je na leniwe śniadanie lub spakujcie do plecaka, ale pamiętajcie- górą tych naleśników skrada się niejedno serce!

10-12 sztuk

Pancakes bez mleka i jajek

składniki

  • 75 g mąki ryżowej
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 dojrzały banan
  • 180 ml mleka roślinnego
  • 30 g stałego oleju kokosowego

wykonanie

Olej rozpuść w garnuszku i przestudź, a następnie wszystkie składniki zmiksuj na jednolity, gęsty płyn.

Wylewaj na rozgrzaną patelnię i podpiekaj z dwóch stron, do zrumienienia.

Podawaj ze strumyczkiem syropu klonowego lub z agawy.

Voila!

free-logo

 

 

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
14 październik 2011

Chrupiące ciasteczka

Bez kategorii
Zobacz więcej
12 sierpień 2012

Crumble

desery
Zobacz więcej
31 lipiec 2011

Lody, lody dla…

Bez kategorii
Zobacz więcej
  1. Nawet na zdjęciu potrafią skraść serce :) Takie proste przepisy są najlepsze.

    • Karolina
    • 10 maj 2016

    Wlasnie zjedlismy z mezem..odlot! nie lubie jesc banana w plackach czy ciastach.. myslalam,ze to jego kwestia a to prawdopodobnie polaczenie jajka i banana.. swietna konstystencja i smak.. polecam :) od teraz to moj ulubiony prze[is:) pozdrawiam!

    • Katarzyna
    • 20 maj 2017

    Pyszne, polecam przepis :-)

    • Marika
    • 11 czerwiec 2017

    Witam, czy zamiast mleka można dać wodę? Pozdrawiam!

    • Asia
    • 29 październik 2017

    Od dzisiaj moje ulubione, nawet się nie spodziewłam:🙂 coraz więcej wypróbowuje Twoich przepisów i jestem mile zaskoczona😍

    • Magda
    • 28 luty 2018

    Chciałam dziś zrobić dzieciom bo uwielbiają banany ale niestety placuszki okropnie mi przywierają do patelni i nie można ich przewrócić. Co zrobiłam nie tak? Może to wina mleka? Robiłam sama, ryżowe.

    • Alicja
    • 31 marzec 2018

    Chyba najgorszy przepis na nalesniki amerykanskie, jaki kiedykolwiek probowalam. Dosc ze przywieraja do patelni (nawet tej nonstick), to smakuja beznadziejnie i wsiakaja olej jak papier kuchenny. Nie polecam.

    • Dominika
    • 27 luty 2020

    Są super! Dobrze się smażą, świetnie smakują! Robiłam już rożne wersje – tej nie mam nic do zarzucenia! Dziękuję za przepis!

    • Agnieszka
    • 21 marzec 2021

    Dziękuję za przepis, nie miałam mąki ryżowej i zamieniłam na owsianą, były pyszne, następnym razem zrobię z ryżową, pozdrawiam

Reply to Marika. cancel

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

[instagram-feed]

Blog roku 2011

Blog roku 2011