Czasami zamawiam kilka słoiczków pasty ze słonecznika do pieczywa. Domowa, może z większą ilością drobinek ziaren, ale świeża i pyszna.
Kto lubi łuskać świeże słoneczniki, wielką radość będzie miał z pasty ekologicznej od początku do końca!
mały słoiczek
Pasta ze słonecznika
składniki:
– 3/4 szklanki ziaren słonecznika (mogą być wcześniej uprażone), 6-7 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny
– sól morska, świeżo mielony pieprz czarny/ kolorowy/ cayenne
przygotowanie:
Ziarna słonecznika namocz w 1/2 szklanki ciepłej wody przez 30 minut. Odciśnij na sitku.
Po tym czasie wszystkie składniki połącz dobrze blenderem i doprawiając do smaku.
Podawaj z grzankami.
Smacznego!
Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej
[instagram-feed]
Odkąd rozpoczęłam eksperymenty nad stworzeniem czegoś, co mogłabym jeść nie obawiając się glutenu, gotowanie i pieczenie stało się moją wielką pasją i pozytywną „obsesją”. Pomyślnie udało mi się przebrnąć przez wiele niepowodzeń. Moim udziałem był też niejeden mniejszy czy większy sukces. Wszystko to sprawiło, że dziś w pełni mogę cieszyć się przebywaniem w kuchni i dzieleniem się moimi osiągnięciami z innymi. Jestem szczęśliwą autorką książki, traktującą publikowanie na blogu jak pracę zawodową, dla której wstaję każdego ranka. Moja kuchnia to miejsce bezglutenowe i wegetariańskie oraz coraz częściej zupełnie bezmleczne. Serdecznie zapraszam!
Copyright © Natchniona.pl 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.