Pożegnanie wakacji: mus czekoladowy

1 września 2014 , In: bez jajek, desery, wegańskie
0

Wakacje zaczęły się i skończyły w mgnieniu oka. I chociaż zdążyłam zrobić naprawdę wiele, zawsze pozostaje niedosyt.  Od dzisiaj awansowałam na maturzystkę. To nie będzie łatwy rok, nadchodzące miesiące na pewno okażą się pełne niespodzianek, wyzwań, a może i trosk. Czas kupić nowy kalendarz i zapełniać kolejne kartki. Z pewną nostalgią myślę, że to już ostatni 1. września w takim wydaniu, a liceum szybciej skończy się niż zaczęło.

Na nowy, szkolny rok pełna nadziei i pogody ducha zakapturzona zrywam mokre maliny i miksuję prosty, bajecznie aksamitny krem czekoladowy.

 

dla 2 osób

Mus czekoladowy z awokado

składniki:

– 1 bardzo dojrzałe, miękkie awokado

– 60 g gorzkiej czekolady

– 70 ml mleka kokosowego

– 2 łyżeczki cukru (lub naturalnego słodzika)

– 1 łyżka soku z cytryny

– garść malin

wykonanie:

Czekoladę połam na kostki, rozpuść w garnuszku z mlekiem.

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ.

Wszystkie składniki kremu zmiksuj razem na gładką masę.

Podawaj z malinami.

Smacznego!

_DSC1359_Snapseed

_DSC1375_Snapseed

freelogo

 

    • Karla
    • 14 września 2014
    Odpowiedz

    Aksamit!

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011