Pożegnanie wakacji: mus czekoladowy

1 września 2014 , In: bez jajek, desery, wegańskie
0

Wakacje zaczęły się i skończyły w mgnieniu oka. I chociaż zdążyłam zrobić naprawdę wiele, zawsze pozostaje niedosyt.  Od dzisiaj awansowałam na maturzystkę. To nie będzie łatwy rok, nadchodzące miesiące na pewno okażą się pełne niespodzianek, wyzwań, a może i trosk. Czas kupić nowy kalendarz i zapełniać kolejne kartki. Z pewną nostalgią myślę, że to już ostatni 1. września w takim wydaniu, a liceum szybciej skończy się niż zaczęło.

Na nowy, szkolny rok pełna nadziei i pogody ducha zakapturzona zrywam mokre maliny i miksuję prosty, bajecznie aksamitny krem czekoladowy.

 

dla 2 osób

Mus czekoladowy z awokado

składniki:

– 1 bardzo dojrzałe, miękkie awokado

– 60 g gorzkiej czekolady

– 70 ml mleka kokosowego

– 2 łyżeczki cukru (lub naturalnego słodzika)

– 1 łyżka soku z cytryny

– garść malin

wykonanie:

Czekoladę połam na kostki, rozpuść w garnuszku z mlekiem.

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ.

Wszystkie składniki kremu zmiksuj razem na gładką masę.

Podawaj z malinami.

Smacznego!

_DSC1359_Snapseed

_DSC1375_Snapseed

freelogo

 

Inne przepisy, które mogą Cię zainteresować
23 lipca 2012

Biszkopt, krówka, banany

ciasta
Zobacz więcej
31 lipca 2011

Lody, lody dla…

Bez kategorii
Zobacz więcej
13 września 2011

Bardzo kakaowe ciastka

Bez kategorii
Zobacz więcej
    • Karla
    • 14 września 2014
    Odpowiedz

    Aksamit!

Dodaj komentarz

Weronika Madejska

"W życiu tak już często bywa, że… najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem".

Tymi słowami zaczyna się książka mojej Mamy. Uważam, że doskonale pasują one również do mojej historii. Kiedy poszłam do szkoły, od rówieśników odróżniał mnie wyraźnie niższy wzrost i bardzo szczupła sylwetka.
Czytaj więcej

Spotkajmy się na Instagramie

Blog roku 2011

Blog roku 2011